شما میتوانید با انجام چند مرحله ساده برای خود در اینستاگرام یک اکانت بسازید و از آن استفاده کنید؛ اما اگر میخواهید برای کسبوکار خود از اینستاگرام استفاده کنید قطعاً اسم اکانتهای حرفهای اینستاگرام (Professional Account) یعنی کریتور اکانت (Creator Account) و بیزینس اکانت (Business Account) را شنیدهاید و اگر میخواهید بدانید بیزینس و کریتور اکانت چه امکانات و قابلیتهایی دارند و کدام برای شما بهتر است تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
محتوای جدول
کریتور اکانت یا بیزینس اکانت
اینستاگرام برای افرادی که از اینستاگرام بیشتر از یک شبکه اجتماعی برای سرگرمی استفاده میکنند و میخواهند فعالیتهای بیشتری در حوزه فروش و عرضه خدمات یا تولید محتوا بهعنوان اینفلوئنسر یا بلاگر داشته باشد امکانات مختلف زیادی را تحت عنوان اکانتهای حرفهای (Professional Account) عرضه کرده است.
اکانتهای حرفهای اینستاگرام
با تبدیل اکانت خود به حرفهای بهصورت کاملاً رایگان میتوان از امکانات بسیار زیاد این اکانتها استفاده کرد. اکانتهای حرفهای اینستاگرام شامل دودستهٔ کریتور اکانت (Creator Account) و بیزینس اکانت (Business Account) که در ادامه با هر کدام آشنا میشویم.
بیزینس اکانت
کاربران اینستاگرام از ابتدا از بستر اینستاگرام برای فروش و عرضه محصولات خود استفاده کردند و پس بازخوردهای بسیار کاربران در سال 2016 اینستاگرام بیزینس اکانت معرفی شد تا کاربران با امکانات بیشتری بتوانند به ارائه محصول و خدمات خود بپردازند.
بیزینس اکانت یک اکانت حرفهای است برای صاحبان برند و کسبوکارهاست تا راحتتر بتوانند محصولات خود را معرفی کنند و درآمدزایی کنند. با کمک امکانات بیزینس اکانت شما میتوانید ارتباط و تعامل بهتری با مخاطبین خود داشته باشید و دادههای دقیقتری برای تحلیل کمپینها و تبلیغات خود داشته باشید.
بیزینس اکانت اطلاعات بسیاری در مقایسه با اکانت معمولی در اختیار شما قرار میدهد از جمله این اطلاعات میتوان به اینگیجمنت (engagement)، ریچ (Reach) برای هر پست و استوری، میزان بازدید هر محتوای پیج شما، مقادیر لایک، کامنت، سیو، ورودیها از پیج اکسپلور هشتگ و غیره ره میتوان مشاهده کرد.
شما با داشتن این اطلاعات مهم میتوانید خیلی دقیقتر و کاملتر مخاطبین خود را بشناسید و مطابق باسلیقه آنها محتوا تولید کنید و منتشر کنید تا بتوانید با سرعت و راحتی بیشتری پیج خود را رشد دهید و کسب درآمد کنید. در کنار این موارد شما میتوانید با انجام تبلیغات در بستر اینستاگرام یا سایر شبکههای اجتماعی به رشد پیجتان کمک کنید.
- داشبورد حرفهای (professional dashboard):
در این قسمت اطلاعات جامعی در مورد پیجتان با نکات جدید اینستاگرام آشنا شوید.
- اینسایت (Insights):
اینسایت یک ابزار بسیار قدرتمند برای تحلیل کاربران و محتواهای پیج شماست اینسایت را فقط در اکانتهای حرفهای داریم که با استفاده از آن شما میتوانید به اطلاعات مهمی مانند نرخ تعامل (engagement rate)، تعداد کلیک روی لینک، پربازدیدترین محتوای پیج، مخاطبین شما چه ساعت از روز بیشتر محتواهای شما را مشاهدهکردن، عموم دنبالکنندههای شما خانم هستند یا آقا و اطلاعات بسیار زیاد دیگری درباره پیج خودتان پی ببرید.
شما باتوجهبه دادههای اینسایت میتوانید برای پیج خودتان به تولید محتوا و ایدهپردازی برای استوریهای خود بپردازید و به رشد پیجتان کمک کنید و با سرعت رشد کنید.
- تبلیغ (promotion):
تبلیغات یکی دیگر ویژگیهای بیزینس اکانت است که شما با استفاده از میتوانید به رشد پیجتان کمک کنید و طبق گزارش خود اینستاگرام 75% کاربران با دیدن تبلیغات شما وارد سایت شما می شوند یا مشتری شما می شوند.
لازم به ذکر است در حال حاضر برای استفاده از این قابلیت جذاب اینستاگرام باید از پرداخت ارزی استفاده کنیم که کمی برای ایرانیان با دشواریهایی همراه است.
- دردسترس قرارگرفتن تمام امکانات:
شما وقتی اکانت خود را به بیزینس اکانت ارتقا میدهید زودتر از سایر کاربران از اخبار و بهروزرسانیهای اینستاگرام باخبر میشوید و با کمک امکانات جدید میتوانید با مخاطبین خود تعامل بهتری را تجربه کنید.
- بهبود ارتباط با کاربران:
در بیزینس اکانت راههای ارتباطی شما در دسترس مخاطبین شما قرار دارد و این موضوع علاوه بر کمک بر اعتماد کاربران میتواند کمک کند تا کاربران راحتتر با شما ارتباط بگیرند.
- پاسخ خودکار در دایرکت
بیزینس اکانت به شما این امکان را میدهد که پیامها و دایرکتهای خود را به شکل جامعتری مدیریت کنید و میتوانید برای کلمات کلیدی مشخصی یا برای خوش آمد گویی به کاربرانتان از ارسال پیام خودکار اینستاگرام استفاده کنید.
- مشخصکردن نوع فعالیت
شما در بیزینس اکانت میتوانید نوع فعالیت و کسبوکار خود را مشخص کنید تا کاربران سریعتر و راحتتر شما را پیدا کنند.
- نمایش محصولات در اینستاگرام (Instagram Shop):
شما میتوانید بر خلاف اکانتهای معمولی محصولات خود را در پروفایل خود به نمایش بگذارید و کاربران با دیدن آنها از شما خرید کنند.
- دایرکت حرفهای:
در بیزینس اکانت در قسمت دایرکت سه بخش داریم تا شما راحتتر بتوانید پیامهای خود را مدیریت کنید که شامل عمومی، اصلی و درخواستها میشود.
در مورد بیزینس اکانت باید به این نکته توجه شد که این اکانت همواره در حالت عمومی (public) تنظیم شده و امکان خصوصی (private) کردن آن وجود ندارد.کریتور اکانت
اینستاگرام امروزه برای دسته دیگری از افراد که پیج خود را برای اهداف غیر از فروش یا عرضه محصول استفاده کنند اکانت حرفهای کریتور (Creator Account) را در نظر گرفته که اینفلوئنسرها و تولیدکنندگان محتوا هم مانند پیجهای فروشگاهی بتوانند از امکانات ویژهای که برای آنها شخصیسازیشده است استفاده کنند.
کریتور اکانت برای بلاگرها و اینفلوئنسرها، افرادی که تولید محتوا میکنند یا هنرمند هستند مناسب است و به آنها امکانات بسیاری میدهد تا بتوانند با کاربرانشان تعاملات زیادی داشته باشند. ویژگیهای زیر را میتوان برای کریتور اکانت بر شمرد:
- داشبورد حرفهای:
ویژگی ای هست که در قسمت پروفایل میتوانید مشاهده کنید و از اخبار و نکات جدید اینستاگرامو اطلاعات جامعی از پیج خود بدست بیارید.
- راههای ارتباطی و حوزه فعالیت:
شما میتوانید برای اینکه کاربران بتوانند با شما در ارتباط باشند با قراردادن دکمه ارتباط () اطلاعات ارتباطی خود را برای کاربرانتان قرار دهید و با کمک دستهبندیها حوزه فعالیت خود را مشخص کنید تا کاربران بتوانند از حوزه فعالیت شما مطلع باشند و این دو اختیاری هستند و شما میتوانید آنها را غیرفعال کنید.
- تحلیل کاربران و محتواها:
در این قسمت شما میتوانید اطلاعات دقیق و کاملی از پیج خود و محتواهایی که منتشر کردهاید با جزئیات بالایی به دست آورید و با کمک آنها کمک به رشد پیج خود بکنید.
- دایرکت حرفهای:
در کریتور اکانت دایرکت شما شامل سه بخش عمومی، اصلی و درخواستها میشود و با انتقال پیامها به هر بخش میتوانید آنها را مدیریت کید.
- پاسخ خودکار در دایرکت:
در کریتور اکانت شما قابلیت ارسال پاسخ خودکار را برای کاربرانتان دارید.
- بررسی فالوورها:
در کریتور اکانت شما میتوانید به شکل حرفهای فالوورهای خود را بررسی کنید تا فالوورهای پویا و مناسبی داشته باشید اکانت خود را در برابر فالوورهای فیک و ربات و اسپم محافظت کنید.
تفاوت اکانت بیزینس یا کریتور
در این مقاله با هم بررسی کردیم که هر کدام از اکانتهای حرفهای اینستاگرام چه ویژگیهایی دارند و برخی از ویژگیها با هم مشترک و برخی دیگر متفاوت است. در ادامه میخواهیم با هم بررسی کنیم که این دو اکانت چه تفاوتهایی با هم دارند و کدام یک میتواند برای شما مناسبتر باشد.
بیزینس اکانت برای افرادی که یک کسب کار خانگی یا کوچک دارند و میخواهند هفتگی دادههای پیج خود را داشته باشند و بتوانند بررسی کنند و از طرفی میخواهند راه ارتباطی خود را برای دسترسی راحت کاربر به آنها را در اختیار کاربر قرار دهند مناسب است.
کریتور اکانت برای افرادی که میخواهند به طور دقیق و روزانه اطلاعات پیج خود را داشته باشند از طرفی مانند بیزینس اکانت میتوانید راههای ارتباطی قرار دهند (این امکان اختیاری است و شما میتوانید آن را غیرفعال کنید) مناسب است.
از دیگر تفاوتهای کریتور با بیزینس اکانت میتوان به دستهبندی دایرکتها و حذف پیامهای اسپم و قفل کردم پیج و تغییر وضعیت پیج از حالت عمومی (public) به خصوصی (private) اشاره کرد.
نتیجهگیری
تبدیل اکانت معمولی اینستاگرام به اکانتهای حرفهای امکانات بسیار زیادی را در اختیار مدیران پیج قرار میدهد تا با استفاده از آنها بتوانند تعامل بهتری با کاربران خود ایجاد کنند. در این مقاله از مزایا و برتریهای هر کدام از این دو اکانت گفته شد؛ اما لازم است این نکته را بدانید که هر زمانی که بخواهید میتوانید اکانت خود را مجدداً به اکانت معمولی برگردانید.
ما در این مقاله دو اکانت کریتور و بیزینس را در اینستاگرام بررسی کردیم و در صورتی سؤالی در این باره از ما دارید میتوانید از بخش نظرات از ما بپرسید.
اینستاگرام دو اکانت بیزینس و کریتور را بهعنوان اکانت حرفهای معرفی کرده است که افرادی فراتر از یک کاربرد روزمره برای سرگرمی از اینستاگرام استفاده میکنند با استفاده از امکانات بسیاری بتوانند به رشد و ارتقای پیج و کسبوکار خود بپردازند.
خیر، ارتقای اکانتها در اینستاگرام رایگان است؛ ولی استفاده از بخشهای تبلیغاتی آن شامل هزینه است.
بله، هر زمانی که شما بخواهید میتوانید از اکانت حرفهای خود به اکانت معمولی برگردید.